OREO RECEPTY

OREO TRUFFLES

NA PRÍPRAVU OREO TRUFFLES BUDEME POTREBOVAŤ:

  • 28-30 Oreo sušienok alebo inej čokoládovej sušienky s podobnou veľkosťou
  • 226 g krémový syr
  • 240 g tmavej čokolády
  • 110 – 170 g bielej čokolády (nepovinné)
  • rôzne posýpky, alebo čokoľvek, čo nájdete doma na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY:

  1. Rozdrvíme sušienky a zmiešame ich s krémovým syrom.
  2. Z cesta vytvarujeme malé guličky a poskladáme ich na tanier alebo na plech s papierom na pečenie. Dáme ich do mrazničky na cca 15-20 minút.
  3. Roztopíme tmavú čokoládu v rajnici alebo v mikrovlnnej rúre.
  4. Pomocou vidličky alebo špajdle namočíme vychladené guličky v roztopenej čokoláde.
  5. Očokoládované hľuzovky dáme späť na tanier/plech a okamžite ozdobíme posýpkami.
  6. Voliteľnou možnosťou je zdobenie roztopenou bielou čokoládou. Tú môžeme rozpustiť a pomocou vidličky ňou hľuzovky pofŕkame.
  7. Na urýchlenie procesu tuhnutia dáme ozdobené hľuzovky znovu do mrazničky.
  8. Oreo čokoládové hľuzovky môžeme servírovať v malých papierových košíčkoch.

OREO CUPS

NA PRÍPRAVU OREO CUPS BUDEME POTREBOVAŤ:

  • 16 jemne rozdrvených Oreo sušienok
  • 1/4 šálky roztaveného masla
  • 85g roztavenej mliečnej čokolády
  • 1/2 šálky mlieka

POSTUP PRÍPRAVY:

  1. Jemne vymastíme maslom 8 košíčkov v plechu na muffiny, alebo použijeme papierové košíčky, ktoré tiež vložíme do formy.
  2. Premiešame rozdrvené Oreo sušienky s 2 lyžicami rozpusteného masla na každý jeden košíček.
  3. Pomocou kávovej lyžičky uhladíme zmes na spodnú a bočné strany každej formy. Po stranách cca 1 cm pod okraj.
  4. Dáme na 15 minút do mrazničky, než zmes stuhne.
  5. Pomocou kávovej lyžičky potrieme strany a spodok košíčkov roztavenou mliečnou čokoládou, alebo ňou CUPy opatrne vylejeme. Dáme opäť do mrazničky a necháme tuhnúť cca 5 minút.
  6. Odstránime papierové košíčky z vonkajšej strany čokoládových pohárikov (ak sme ich vo forme využili)
  7. Tesne pred podávaním do každého košíčku nalejeme cca 1-2 polievkové lyžice vychladeného mlieka.

OREO ČOKOLÁDA

NA PRÍPRAVU OREO ČOKOLÁDY BUDEME POTREBOVAŤ:

  • 340g bielej čokolády
  • 227g Oreo™ Bites
  • 2 polievkové lyžice farebného posypu

POSTUP PRÍPRAVY:

  1. Dáme bielu čokoládu do nádoby a zohreme na 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre, potom premiešame. Zahrievame pod dobu ďalších 30 sekúnd, potom necháme nádobu na minútu v mikrovlnke odpočinúť. V prípade potreby zahrievame ďalej po 15 sekundách, pričom po každej sekvencii postupne zamiešame a necháme odpočinúť.
  2. Oreo sušienky premiešame s rozpustenou bielou čokoládou, kým nebudú sušienky dobre premiešané a obalené v čokoláde. Ak nestíhame sušienky s rozpustenou čokoládou premiešať, stačí misku opäť ohriať v mikrovlnnej rúre.
  3. Na pripravený plech rozložíme zmes do jednej vrstvy a pridáme farebnú posýpku.
  4. Plech necháme v mrazničke asi 10 minút, než zmes stvrdne. Keď čas uplynie, vyberieme plech z mrazničky a necháme odstáť pri izbovej teplote najmenej 30 minút. Potom rozdelíme na kúsky akejkoľvek veľkosti.
  5. Sladkosti sú teraz pripravené na podávanie. Zvyšky skladujeme vo vzduchotesnej nádobe až po dobu jedného mesiaca. Keď cukrovinky uschováte v kovovej plechovke, tak ich môžete skladovať až dva mesiace.

OREO JELENČEKOVIA V ČOKOLÁDE

NA PRÍPRAVU OREO JELENČEKOV BUDETE POTREBOVAŤ:

  • Oreo™ Double Creme
  • balíček praclíkov
  • biele čokoládové čipsy či fondán
  • červené bonbóny
  • mliečnu čokoládu na polevu
  • paličky na lízanky

POSTUP PRÍPRAVY:

  1. Najprv si pripravte všetky suroviny do misiek, nech ich máte pekne pri ruke.
  2. Rozohrejte si čokoládu. Oreo™ Double Creme sušienky napichajte na paličky. Dôležité je, aby ste naozaj použili Oreo™ Double Creme, inak hrozí, že nebude dosť krému.
  3. Napichané sušienky pomaly vkladajte do tekutej čokolády tak, aby čokoláda pokryla celú sušienku. Vytiahnite a nechajte odkvapkať. Po chvíľke umiestnite na pripravený plech s papierom na pečenie, aby sa vám sušienky neprilepili k plechu.
  4. Kým je poleva na sušienkach ešte tekutá, umiestnite dva čipsy z bielej čokolády či fondánu namiesto očí, červený bonbón namiesto nosa a z praclíkov vytvorte parohy. Takto pokračujte až kým neozdobíte všetky pripravené sušienky. Nezabudnite s pomocou čokolády a špáradla dorobiť detaily na očiach, aby bol jelenčekov výraz čo najrealistickejší.
  5. Ozdobené jelenčeky vložte do chladničky a nechajte poriadne stuhnúť.

PLNENÉ OREO COOKIES

NA PRÍPRAVU PLNENÝCH OREO COOKIES BUDETE POTREBOVAŤ:

  • Oreo™ Original
  • 1 šálku masla
  • 1 šálku hnedého cukru
  • 1 šálku kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 3 ½ šálky polohrubej múky
  • lyžička vanilkového extraktu
  • lyžička soli
  • lyžička prášku na pečenie
  • 350 g čipsov z mliečnej či horkej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY:

  1. Predhrejte rúru na 170 °C.
  2. Pomocou ručného mixéra vyšľahajte v mise maslo spolu s cukrom, až kým sa obe suroviny pekne nespoja. Potom pridajte vajíčka a vanilkový extrakt, ktorý sušienkam dodá tu pravú vianočnú vôňu.
  3. Vezmite si ďalšiu misu, do ktorej nasypete múku, soľ, prášok na pečenie a dôkladne premiešajte. Keď už máte všetky sypké suroviny premiešané, pomaly ich vsypte do misy s tými tekutými a poriadne ich premiešajte tak, aby malo cesto hladkú konzistenciu. Na konci miešania pridajte čokoládové čipsy.
  4. Keď máte cesto pripravené, prichádza na rad zmrzlinovač! Vďaka tejto vychytávke budú všetky sušienky rovnako veľké a vy ušetríte množstvo času. Naberte do zmrzlinovača prvú dávku cesta a umiestnite ho na dopredu pripravený plech s papierom na pečenie. Cesto upravte rukou do guľatého tvaru a navrch cesta dajte jednu Oreo™ sušienku. Potom opäť použite zmrzlinovač a naneste rovnakú vrstvu cesta na hornú stranu sušienky. Pekne upravte a dávajte pozor, aby okraje Oreo™ sušienky boli začistené. Takto pokračujte až kým nespotrebujete všetko cesto.
  5. Pripravené sušienky vložte do predhriatej rúry a nechajte piecť asi 10 až 15 minút. To, že sú sušienky hotové zistíte podľa toho, že majú krásnu zlatohnedú farbu. Po vytiahnutí z rúry ich nechajte vychladnúť a sú hotové!